Jön a 16. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál!

2023-05-25 12:10:46

 Kultikus, közösségteremtő, korosztálytól függetlenül népszerű, igényes nemzetközi forgatag vár Szolnokon június 20-24. között a Tiszavirág Fesztiválon!

Tizenhatodik születésnapját ünnepli 2023. júniusában Közép-Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális kavalkádja, a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál. Olyan, mint a Tiszavirág Fesztivál, egyszerűen nincs sehol.Nagy találkozások otthona. Ennek csak egyik apropója a világszerte párját ritkító kérészrajzás, vagy más néven a Tisza virágzása. Itt minden különleges és egyedi, és minden olyan megszokott. A belváros évszázados gesztenyefái, parkjai ezreknek válnak átmeneti otthonává, ahol minőségi zene, hagyományőrző gasztronómiai kínálat, míves portékák, nagyszerű borok és pálinkák teszik teljessé a kikapcsolódást. 

 

A tiszai embernek a tiszavirágzás nemcsak a nyár kezdetét jelenti, hanem a törékenységet, de a megújulást, az életerőt, életigenlést, a természettel való egyensúlyt, alázatot is. A szolnokiak szívesen és örömmel látják vendégül az országot-világot, hívják barátaikat, hazavárják az elszármazottakat, hogy varázslatos estéket töltsenek együtt a Tisza-parton…tiszavirágzás idején..!

A Tiszavirág Fesztivál képes a legtöbb generációt megszólítani, egy asztalhoz ültetni tinédzsert és felnőttet, eközben pedig olyan értékeket ismertet meg mindenkivel, melyekre joggal lehetünk büszkék. Az az a rendezvény, mely otthonunkká varázsolja a közteret, barátokká változtatja az ismeretleneket, s közösséggé formálja az embereket. 

A Tisza parkban a gesztenyefák árnyékában felállított borházakba az idei esztendőben is különféle pincészeteket és pálinkaházakat várják a gasztronómia szerelmeseit. A Református Templomtól egészen Zounok ispán szobráig sorakoznak hazánk különböző bor régiójából érkező pincészetek. A parkon belül egy hangulatos sziget létesül színpaddal, ahol hazai párlatok páratlan válogatásait lehet kóstolni.Kitűnő találkozási helyszíne baráti társaságoknak, közösségeknek, szerelmeseknek, vígadóknak, búsulóknak. A területen két zenei színpad is helyet kap, ahol népzenétől a swingen keresztül a sanzonokon át a jazzig keverednek a dallamok hazai és neves nemzetközi előadók játékának köszönhetően.
Az idei fellépők egy része már érkezik, de érdemes folyamatosan nyomon követni a frissítéseket a Tiszavirág Fesztivál Szolnok FB oldalán. 

                                           

 


A borok mellett egyéb gasztronómiai kínálattal is készülnek évről-évre. Csárdák kedvelt  finomságai, a sajtkülönlegességek, a vasalt lepény vagy akár a mangalica kolbász kitűnő kiegészítői az italoknak. A kürtöskalács és a házirétes széles választéka pedig  az édesszájúaknak kedvez.