Advent az Alföld szívében

2021-12-13 14:55:02

 

Idén újra kicsit tágabb körben várhatjuk a karácsonyi ünnepeket, s kedvünket a szigorodó járványügyi intézkedések sem tudják elvenni.  Jász-Nagykun-Szolnok megye több települése készül állandó, vagy éppen egy napos programokkal, melyeket igyekszünk nyomon követni és folyamatosan frissíteni a kínálatot itt a honlapunkon! Lássuk, mit tudunk eddig!

  • Szolnokon végre ismét várja az Adventi Falu a vendégeket a Kossuth téren. November 24 és december 31 között hétfőtől csütörtökig 14-22 óráig, pénteken és szombaton 14-23 óráig, vasárnap 20 óráig várja a forralt borozni, beszélgetni,ünnepre hangolódni, enni-inni vágyókat a város. Sőt, december 19-én vasárnap 9-15 óráig adventi kézműves vásár is lesz az Agórában. Őstermelői és kézműves termékek ünnepi választékában, kézműves foglalkozásban és karácsonyi népzenében nem lesz hiány!
  • Szandaszőlősön november 27-én a gyerekeknek adventi játszóházzal indul a móka, ahol mézeskalács és sültalma, valamint kopogtató díszítés lesz, majd a csapat együtt öltözteti ünnepi díszbe a művelődési házat. 
  • Teljes ünnepi díszbe öltözik Tiszafüred városa. November 28. és december 24. között karácsonyi vásárral, Mikulásházzal, adventi gyertyagyújtással, karácsonyi szelfi ponttal és sok más ünnepi programmal várja a látogatókat.
  • Túrkevén is lesz karácsonyi falu, advent első hétvégéjén már komoly programokkal készül a város. A könyvtárban például adventi koszorú és mézeskalács házikó kiállítást szerveznek. Az első hétvége programja a plakáton.
  • Abádszalókon december 11 és 12-én Adventi portéka néven helyi kézműves termék vásárt tartanak az Abádi Benedek Művelődési Házban. Karácsonyi muzsikaszó és forró italok mellett mézeskalács sütés, karácsonyidísz készítés, kézműves foglalkozás és karácsonyi képeslap készítés várja a gyermkeket. 

 

  • Jászberényben is körvonalazódik az adventi időszak programja. Advent első hétvégéjén mézes-mikulás partyval, mesejátékkal, színházzal, gyertyagyújtással, és a Czutorok Formáció koncertjével várnak minden érdeklődőt. További decemberi programokért kattintson ide
  • Karcagon a városháza udvarán szeretettel vár mindenkit december 20-22 között az Aranykapu adventi rendezvénysorozat koncertekkel ,ételkülönlegességekkel, játékos programokkal és kóstolóval a híres 200m-es óriáskolbászból.