Dedelka & Ferdinánd

2019-11-14 16:39:09

Dedelka & Ferdinánd

Jászkun POP-UP ebéd Karcagon

Nem minden napi ebéden vehettek részt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakemberek 2019. november 9-én pénteken a karcagi Morgó Csárda műemlék épületében. A helyi termelők alapanyagait felhasználva Mautner Zsófia gasztroblogger által megálmodott és elkészített modern menüsort kóstolhatták és csodálhatták. A program a Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések Jász-Nagykun-Szolnok megyében című pályázat keretein belül valósult meg, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítvány közreműködésével.

Menüsor:
Alföldi Császár, kisgömböcleves, Karcagi bio tarját fekete fokhagymás pecsenyelével, tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel és pirított dióval, sült csicsókakrémet nagykörűi kecskesajttal, pötyőkével sült céklával, karcagi birkapörkölt, savanyított zergeszarv, ferdinánd karamellizált mézes homoktövis tál, kecskesajttortácska

A turizmus a megye egyik kiemelkedő gazdasági ága, sokak számára nyújt megélhetési lehetőséget. Hosszútávú céljaink között szerepel, hogy csökkentsük a térség turizmusának szezonalitását, a lehető legtöbb desztinációban teremtsünk 4 évszakos kínálatot. Ennek képezheti egyik alapját a gasztronómiai és kézműves kínálat. A kóstoltatások, műhely látogatások, kézműves workshopok szervezése, ezek turisztikai termékcsomagokká fejlesztése, túraútvonalakká való felfűzése reményeink szerint hozzájárul a turizmus jövedelemtermelő képességének növeléséhez, a vendégéjszaka szám növeléséhez is.

https://tv2.hu/mokka/311001_mautner-zsofi-pop-up-menut-keszi.html