"Édes Szívem! - desszert túra az Alföld szívében"
2022-05-11 16:20:36
Óriási hírünk van! "Édes Szívem! - desszert túra az Alföld szívében" címmel új gasztroturisztikai attrakció indult Jász-Nagykun-Szolnok megyében!
Alföldi kamilla, kisújszállási vadrizs, kunsági köles, homoktövis – többek között ezekből a nem mindennapi, azonban a térségre jellemző hozzávalókból készülnek azok az egyedi, különleges desszertek, amelyeket Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbak között számontartott éttermei alkottak meg.
Az “Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület közreműködésével, a megye legelhivatottabb vendéglátóhelyei azért fogtak össze Zsofia Mautner gasztroblogger, a megye gasztronagykövete vezetésével, hogy megmutassák a vidéki gasztronómiára fogékony közönségnek: az Alföld szívében is számos kulináris érték, fejlődés és felfedeznivaló akad. A program első évében a hangsúly a desszerteken, édességeken van, amelyeknek a környéken igen nagy hagyománya van. A térség jellegzetes alapanyagait, kulináris örökségét és tájjellegű gasztronómiai hagyományait új formában bemutató, kreatív desszerteket a résztvevő éttermek 2022. májusától év végéig étlapon tartják, azokat egész évben bárki megkóstolhatja.
• Kamillaszirupos rumbaba - Mariska Étterem Tiszafüred
• Jászkun kölestorta - Park Étterem Berekfürdő
• Kisújszállás kincsei – vadrizses tortácska - Horváth Kert Vendéglő Kisújszállás
• Szilvalekváros Ferdinánd tekercs - Ferdinánd Bisztró, Kunmadaras
• Szolnoki aranygömb homoktövissel – Aranylakat Bisztró, Szolnok
• Habos isler 2022 – Garden Hotel Wellness és Konferencia Szolnok
• Mezőtúri baklava - Hercegasszony Birtok, Mezőtúr
• Birsalmapálinkás pite - Nimród Bioszálloda, Bioétterem és Biobolt, Karcag