Már nyaralóhajózhatsz a Tisza-tónál!

2020-07-06 15:57:53


Itt még Tiszafüreden várták a szállítást a nyaralóhajók 

 

Idén nyártól egy új fajta szabadidős pihenési forma, a nyaralóhajózás is beköltözött a Tisza-tóra. A Kiskörén épülő báziskikötőnél összesen 10 db 4+2, 6+2 és 8+2 személyes nyaralóhajó várja a vendégek foglalását. 

A nyaralóhajó turizmus már 50 éves múltra tekint vissza. A vízi turistákat minden térségben kikötési és megállási lehetőséggel várják a vízparti települések, látnivalók, éttermek. A nyugat-európai minták alapján 2020-ban Magyarországon a MAHART Zrt. is elindította a nyaralóhajós turizmust, amely mind a hazai, mind a külföldi turisták számára vonzó, izgalmas és természetközeli élményeket nyújt. A hajók foglalása a www.nyaralohajozas.hu oldalon keresztül lehetséges. 


A Magyarországi Nyaralóhajózási Program elindításával a következő évek során a Tisza-tó, Felső-Tisza, Bodrog térsége még inkább kedvelt turisztikai célponttá válik. A nyaralóhajózás a kedvtelési célú belvízi hajózásnak az a turisztikai lehetősége, amely hajóvezetői engedély nélkül vezethető, szállást is nyújtó, lassú járású motoros hajókon teszi lehetővé az önálló nyaralást az erre alkalmas, engedélyezett vízterületen (folyó, tó, víztározó, csatorna) a kora tavasztól késő őszig tartó nyaralóhajózási szezonban. Idén nyáron május 31-től október 31-ig lehet hajókat bérelni erre a célra, ugyanakkor a következő években tervezik a szezon hosszabbítását. 
A Tisza-tavi nyaralóhajózás során: 

  • a kerékpárodat is magaddal hozhatod, mert erre a célra kialakított kerépártartókkal vannak felszerelve a hajók, hogy bármikor nyeregbe pattanhass és tekerhess egyet a most már teljesen körbe bringázható Tisza-tavi gátkoronán. 
  • a nyaralóhajózó vendégek külön transzferrel, több állomáshelyről is kirándulhatnak a Hortobágyi Nemzeti Parkba.  
  • a tóparti szolgáltatók egyre több személyre szabott ajánlattal várják a nyaralóhajózókat. 
  • bármikor megállhatsz a megújult, modern hét szabad strand egyikén és csobbanhatsz, kényelmesen napozhatsz, csúszdászhatsz, strandröpizhetsz, focizhatsz vagy éppen ehetsz egy finom sült halat, lángost!

Gyere, a Tisza-tóra! 

 

Fotó: Okolicsányi Zoltán - aktivpihenes.hu

 

 

 


Fotó: Okolicsányi Zoltán - aktivpihenes.hu