Mezőtúron dübörög a nyár

2018-07-10 14:13:37

Mezőtúron teljes erőre kapcsol a nyár, és kezdődnek az igazán vendégcsalogató programok. Lássuk mit kínál ez az Alföld szívében fekvő város július és augusztus hónapokra!

EAST FEST - KELET MAGYARORSZÁG LEGDINAMIKUSABBAN FEJLŐDŐ KÖNNYŰZENEI FESZTIVÁLJA - JÚLIUS 24-28.

Egyfajta XXI. századi meseként is felfogható a mezőtúri East Fest eddigi története:

Az alföldi kisvárosban megrendezett fesztivál, ami mindössze hat év leforgása alatt az ország legnagyobb könnyűzenei fesztiváljai közé emelkedett. A rendezvény, amit a látogatók évről évre közösen építgetnek a szervezőkkel, és így ők is részeseivé válnak az East Fest sikertörténetének.Méghozzá évről évre egyre többen! Hiszen a 2012-ben még mindössze ötezer fesztiválozót számláló rendezvény 2017-ben már átlépte az ötvenezres látogatószámot.
Szinte példátlan, hogy egy fesztiválnak önszerveződő rajongói klubja alakuljon. Az East Fest ilyen rajongói klubokkal is büszkélkedhet, melyek közül a legnagyobb, az „East Fest Mezőtúr Aranyköpések” elnevezésű, több mint 8000(!) taggal rendelkezik.
A fesztivál helyszínéül választott terület is igencsak a látogatók szívéhez nőtt az évek alatt: A gyönyörű, árnyékos liget tele több évtizedes fákkal. A hatalmas, zöld, füves terek. A tiszta, gondozott, barátságos, retró strand. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a fesztivál helyszíne már önmagában is rabul ejti a látogatót. Nem mellékes tény, hogy az East Fest bérlet ára magában foglalja a kempingezés és a strandhasználat díját is. A fesztiválozók már kedden beköltözhetnek az immáron ötnaposra duzzadt rendezvényre és egyfajta nyaralásként élvezhetik Mezőtúr és az East Fest vendégszeretetét.
Mindehhez jön a magyar könnyűzenei élet krémje, a kimagasló minőségű színpadtechnika, a fesztivál idejére Mezőtúrra költöző, sajátos hangulatú építmények sokasága és a már-már meghökkentően alacsony árak.
Talán így lehetne a legjobban leírni Kelet-Magyarország legdinamikusabban fejlődő rendezvényét, az East Festet.


Hogy mi várható 2018-ban az East Festen?

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Mezőtúri Városi Strandon és a mellette lévő hatalmas ligetben, gyönyörű, parkos környezetben találkozhatnak a fesztiválozók a magyar könnyűzenei élet élvonalbeli előadóival idén már hét zenei helyszínen. A több mint száz hazai előadót felsorakoztató zenei kínálatban olyan előadók szerepelnek, mint Ákos, Tankcsapda, Halott Pénz, Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega vagy Droplex. Sőt, igazi kuriózumként az East Fest bekerült azon kevés fesztiválok közé, akiknek a meghívását elfogadta Lovasi András a „Lovasi’18” fantázianevű életmű koncertjének helyszínéül.
A hazai előadók mellett 2018-ban is tiszteletét teszi egy nemzetközi sztárvendég is. Hónapokig tartó egyeztetés után olyan fesztiválok mellett, mint az Ultra Music Festival Miami (USA), SLAM Koningsdag vagy Tomorrowland, elfogadta az East Fest meghívását Fedde Le Grand, aki ráadásul vállalta azt is, hogy a Tomorrowlandos fellépése után magánrepülővel átrepül Magyarországra, hogy még aznap éjjel az East Fest nagyszínpadán is felléphessen.

A zenei programok előtt természetesen napközben sem kell unatkozni, hiszen a strand mellett rengeteg sportolási lehetőség, változatos játékok, Civil Falu, stand up és egyéb előadások teszik tartalmassá a bulit megelőző órákat.

 Miért pont East Fest?

Mind a bérlet, étel vagy ital árak, mind az egyéb szolgáltatások terén az East Fest a mai magyar realitás talaján fog maradni. Ez azt jelenti, hogy egy korsó sör továbbra is négyszáz forint alatti áron lesz kapható és ezer forint alatti összegből jól tud majd lakni a buliban megfáradt, éhes fesztiválozó.  Ugyanakkor akár program felhozatal, akár a rendezvény nyújtotta szolgáltatások tekintetében kiemelkedő színvonal nyújtására törekednek a szervezők. Kompromisszumok nélkül!
Alapvető cél, hogy az East Fest kapuin belépve egy olyan kis világba érkezzenek a látogatók, ami teljes kikapcsolódást nyújt arra a néhány napra és ahonnan azzal a kellemes érzéssel térhetnek majd haza, hogy a lehető legtöbbet kapták a pénzükért.
A fesztivál bérlet magában foglalja a kedd-szerda-csütörtök-péntek-szombati napokra való belépést, valamint a szerdától vasárnapig tartó ingyenes strandhasználatot és kempingezést.

 

arTúr Fesztivál és Túri Vásár - augusztus 7-11. és augusztus 12.

 

Kézműves bemutatók és vásár, könnyűzenei koncertek minden mennyiségben, ráadásként pedig egy nemzetközi ifjúsági vízilabda fesztivál. Íme a plakát:  

Sárkányhajó verseny, lampionúsztatás & utcabál - augusztus 18. 

 

 

BERETTYÓ KUPA 2018 – SÁRKÁNYHAJÓ VERSENY

 

Időpont: 2018.augusztus 18. szombat, 8.00-16.00
Helyszín: Mezőtúr, Hortobágy-Berettyó Főcsatorna, Kikötő

 

A helyszínen reggel 8 órától várjuk 16-20 fős kezdő, amatőr és profi csapatok jelentkezését három kategóriában: női, férfi és vegyes legénység. Előzetes jelentkezésekre az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:
Szűcs Lajos 06-20/419-42-42, Szűcs Dániel: 06-20/55-88-364
Ha élvezni akarják a vízen suhanás élményét, az evezés örömét, a barátokkal való együttlétet, akkor bátran jöjjenek, ígérjük felejthetetlen pillanatokkal gazdagabban fognak hazatérni.

 

 

 

LAMPIONÚSZTATÁS ÉS UTCABÁL

 

Időpont: 2018.augusztus 18. szombat, 16.00-24.00
Helyszín: Mezőtúr, Hortobágy-Berettyó Főcsatorna, Kikötő, valamint a Kossuth Lajos tér

 

A hagyományokhoz hűen, az Államalapítás ünnepét megelőzően kerül sor a Lampionúsztatás és Utcabál elnevezésű rendezvény megszervezésére. Napközben lehetőség nyílik többek között lovaglásra, illetve óvónők segítségével, kézműves foglalkozás keretében mindenki elkészítheti a saját lampionját. Sötétedéskor kezdetét veszi a csodálatos lampionúsztatás. Az utcabált a V-Tech együttes koncertje nyitja meg, mely után éjfélig tartó táncolás veszi kezdetét a MégEgyKör zenekar közreműködésével.

 


Mindkét eseménnyel kapcsolatosan további információk kérhetők:
Szűcs Lajos 06-20/419-42-42, Szűcs Dániel: 06-20/55-88-364, www.mezotur.hu