Miklósa Erika lett a Tisza-tó Nagykövete!

2023-07-07 13:41:18

Miklósa Erika lett a Tisza-tó Nagykövete!

Miklósa Erika személyében mától egy olyan nagykövete van a Tisza-tónak, aki személyiségével, országos ismertségével a kultúra és a térség iránti elkötelezettségével hitelesen tudja képviselni és népszerűsíteni a Tisza-tavi térséget és az 50 éves Tisza-tó jubileumi eseményeit.
 
 
Ma az Egyesületünk égisze alatt működő Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal szervezésében a Lépcső Bisztró Tisza-tónál rendezett sajtótájékoztatón ismertettük a Tisza-tó 50 jubileumi év jelentősebb eseményeit, kiemelten a Tisza-tó Jubileumi Hét programjait és a Tisza-tavi közösség nevében átadtuk Erika Miklósa Kossuth-díjas művésznőnek, a Tisza-tó Nagykövete megbízólevelet.
 
 
A sajtóesemény jubileumi emléksétával zárult, ahol a résztvevők a Lépcső Bisztró Tisza-tó-ból elgyalogoltak arra a helyszínre, ahol 1973. május 16-án a Tisza II Víztározó ünnepélyes átadó ünnepsége zajlott. Ez alkalomból Kisköre Város Önkormányzata és a KÖTIVIZIG egy fotópontot állított fel az ötven évvel ezelőtti átadás helyszínén.
 
 
Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy az idei év számos fantasztikus programot tartogat a Tisza-tó szerelmeseinek, amiért érdemes lesz ellátogatni. Nézzünk párat:
- Hamarosan elkészül az online rendezvénynaptár, amelyet minden lehetséges platformon közzéteszünk;
- Május 5-én nagyszabású nemzetközi behúzós pontyhorgász verseny kezdődik Tiszafüred-Örvényen.
- Május 15-én Évezredes időutazás a Tisza-tónál címmel nyílik kiállítás Kiskörén.
- Május 16-án Tisza-tó 50 vízügyi szakmai konferencia és emléktábla avatás lesz szintén Kiskörén.
- Május 20-án Tisza-tó 50 jubileumi tókerülő bringatúra lesz.
- Június 1-3 között első alkalommal kerül sor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében a Tisza-tó körbeevezésre.
- július utolsó hétvégéjén érkezik a 10. Tisza-tavi Fesztivál Magyar Tavak Fesztiválja: Velencei-tó, Tisza-tó, Balaton
- Augusztus 12-én Abádszalók Tisza-tó Strand helyszínnel Tisza-tó átevezés & átúszás lesz
 
Könnyűzenei és sport programok sem maradnak el, mint például a Tisza-tó Feszt, Decathlon Tavi Napok 16. Jófogás Tour de Tisza-tó Ultra Tisza-tó 130 Dj Tour Fest Tiszafüred
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság május 15-én féláras belépőjeggyel és ingyenes túravezetéssel készül a poroszlói Fűzfa Kikötőnél található Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvényen, valamint Tisza-tó50 jubileumi emlékérem is készül.
 
Egy szó, mint száz, érkeznek a programok az 50 éves Tisza-tó településeire! Boldog szülinapot, Tisza-tó!