Munkácsy kiállítás Szolnokon

2019-01-15 15:25:24

 

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából másodízben üdvözölhetjük Szolnokon a Pákh Imre gyűjteményéből és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből összeállított tárlatot, mellyel a 175 éve született festőóriás előtt tiszteleg a szolnoki Damjanich János Múzeum.

Legutóbb tizenkét éve mutathatott be a megyeszékhely egy válogatást a Pákh-gyűjtemény és a Munkácsy Mihály Múzeum anyagából. Az azóta eltelt idő alatt felnőtt egy újabb generáció. Azok, akik akkor megcsodálhatták, bizonyára most is szívesen felfrissítik a Munkácsy művészetével kapcsolatos élményeiket. Az újabb generáció számára pedig, akik még nem láthatták élőben a mai napig legismertebb magyar festő képeit, reméljük, maradandó élményt nyújt a kiállítás. Pákh Imre gyűjteményéből mintegy negyvenhét Munkácsy képet láthatnak az érdeklődők, s februártól egy Magyarországon eddig nem látható Munkácsy-kép is megtekinthető lesz. Február 20-ára, Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulójára meglepetéssel, egy igazi kuriózummal készülnek a szervezők: ezen a napon mutatják be – Magyarországon első alkalommal - azt a festményt, amely a közelmúltban került Pákh Imre tulajdonába. A jeles alkalmon Pákh Imre is részt vesz.

A szolnoki Damjanich János Múzeum által szervezett Munkácsy Mihály kiállítás január 12. és április 7. között tekinthető meg hétfő kivételével minden nap 9-17 óra között a Szolnoki Galériában ( 5000. Szolnok, Templom út 2.

Jegyárak:
Felnőtt 2000 Ft
Kedvezményes 1000 Ft (diák, nyugdíjas)
Csoportos jegy 10 fő felett 800 Ft

Információ: www.djm.hu