Szeptemberi programajánló Szolnokon!

2022-08-30 10:15:46

 

  • XIX. Civil Kavalkád - 2022. szeptember 3. 9:15 órától 
Idén szeptember 3-án megrendezésre kerül Szolnokon a XIX. Civil Kavalkád. Az esemény számos élménydús programot kínál minden kedves látogatónak. Csak néhány példát említve, a színpadon fellép az MH Légierő Zenekar, a Zagyvarékasi Tánc Egyesület és a SZOLDANCE Táncsport Egyesület. Az esemény a színpadon kívül is tartogat több produkciót, melyet mindenképpen érdemes lesz megtekinteni. A szórakozáson kívül nemes célt is szolgálhatunk: az eseményen módunk lesz vért adni a VII. Civil Véradás keretein belül.
A Civil Kavalkád szakmai partnerei között Mi is, az "Alföld Szíve" Turisztikai Egyesület is ott leszünk és várunk mindenkit az Édes Szívem! desszert túra finomságaival. 
 
Találkozzunk szeptember 3-án, szombaton, Szolnokon a Kossuth téren, ahol színes programokkal vár mindenkit a XIX. Civil Kavalkád 9:15-től egészen 17 óráig!
 
 
  • RepTár Piknik a Szolnoki Repülőmúzeumban - 2022. szeptember 03. ( szombat) 
 
Piknikezz a repülőgépek árnyékában!
A hagyományunkhoz híven számtalan családi és szakmai program várja az érdeklődőket a RepTár 6. születésnapja alkalmából.
A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges program várja a látogatókat.
 
További információkér látogass el a www.reptar.hu oldalára!
 
  • Takács Nikolas koncert - 2022. szeptember 3. 19:15 óra 
 
 
Az X-faktor színpadán évekkel ezelőtt felfedezett tehetség neve mindenki számára egybeforrt a zenékkel, dalokkal és kétség kívül magával a harmóniával. Hangját nem csupán belföldön csodálják, a műsor óta nemzetközi babérokra is tört. A fiatal énekes most Szolnokra látogat, ahol egy felejthetetlen koncertet ad.
Töltsünk együtt egy kellemes estét szeptember 3-án a Hild tér nagyszínpadán és idézzük fel azt a pillanatot, amit anno 12 évvel ezelőtt is átéltünk, mikor Takács Nikolas először varázsolta el dallamaival a zsűrit és a közönséget! A koncert ingyenes.

 

 

Érkezik az ősz, és ilyenkor a strandolós, vizes programok helyett más élményekért utazunk. Összegyűjtöttük, hogy Szolnokon szeptemberben milyen programok várnak, amit egyébként össze is kapcsolhatsz egy kellemes hétvégi kirándulással:  
 
  • 24. Szolnoki Gulyásfesztivál a Tiszaligetben - 2022. szeptember 9-10
 
Jó hírünk van a vállalkozó kedvű jelentkezőknek, ugyanis idén először hirdetik meg a Különleges nevű ételek főzőversenyt is a Szolnoki Gulyásfesztivál keretein belül. Így hát a gulyások mellett más is rotyoghat a bográcsban. Ha lapul a családi recepttárban, vagy a gondolatotokban egy különleges nevű recept, főzzétek meg és kérjétek ki a zsűri véleményét!
 
 
Persze, a főzés mellett a szervezők számos más programmal is készültek a fesztivál idejére.
 
Főzésre jelentkezni az info@magyargulyas.hu címen tudtok szeptember 2-áig. 
További információkért keressétek gulyasfesztofficial oldalát!
 
  • Madármegfigyelő ökotúra - 2022. szeptember 17. 
 
Szíveden viseled környezetünk megőrzését, épségét? Szeretnéd megismerni Szolnok és az Alföld madárvilágát? Szeretnéd élőben és szakembertől hallani mindazt, amit a tankönyvek és enciklopédiák írnak? Esetleg lennének kérdéseid, amire az internet már nem ad választ? Akkor mindenképpen vésd bele a naptáradba az alábbi dátumot,: szeptember 17. (szombat) 10:00 óra. Ekkor ugyanis szuper programot kínálunk! Ezen a napon megrendezésre kerül az ingyenes Madármegfigyelő ökotúra, melyet Rimóczi Árpád ökotúra-vezető szakember kalauzol. Gyülekező a Verseghy Ferenc könyvtár előtt lesz.
 
 
  • Tiszai Hal Napja - Szolnoki Sparhelt Fesztivál - 2022. szeptember 24-25 
 
2022. szeptember 24-25-én immár kilencedik alkalommal, az élő Tisza partján és a Tiszai hajósok terén kerül megrendezésre a Tiszai Hal Napja. A sajátos hangulatú, a város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, jelenével, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a helyieket, és a Szolnokra látogatókat.
 
További információkért látogassatok el a Tiszai-Hal-Napja facebook oldalára.
 
  • Helyi termékek vására - minden hónap második vasárnapja 
Szolnoki és környéki őstermelők, kézművesek hozzák el és kínálják portékáikat a Hild téren. Érkezz üres hassal és nagy kosárral! Méz, sajt, húsáru, zöldség, gyümölcs, kézműves termékek és minden alkalommal valami meglepetés... Ne feledd: minden hónap második vasárnapján találkozzunk a Hild téren! 
 
 
Látogass el az ősszel megrendezett vásárokra: 
Szeptember 11-én
Október 9-én
November 13-án
 
További információkért látogassatok el a helyitermekekvasaraszolnok facebook oldalára.