RepTár

2016-09-26 11:46:29

2016. szeptemberében megnyílt Közép-Kelet-Európa legnagyobb repüléstörténeti kiállítása. A Szolnoki RepTár azzal a küldetéstudattal jött létre, hogy a hazai hadászati repülés és történelem szerelmeseinek zarándokhelyévé váljon. A több mint 60.000 négyzetméter kiállítótéren, a legkorszerűbb interaktív eszközök segítségével ismerkedhetnek a látogatók a repülés történetével.

A 4D moziban és a MiG 29-es szimulátorok segítségével kipróbálható, hogy milyen érzés katonai repülőkkel és helikopterekkel szárnyalni a levegőben. A fizikai képességeket próbára tevő és adrenalin szintet növelő military akadálypálya mellett persze a legkisebbek is átélhetik a repülés örömét a tematikus játszótéren.

A hangárban alaposan  szemügyre lehet venni a  kiállított gépeket, sőt némelyikbe be is lehet ülni! A helyben bérelhető tableteken és az okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül  megismerhetők a repülőgépek történetei és technikai adatai. Aki emléktárggyal szeretne távozni, annak lehetősége lehetősége nyílik saját  dögcédulát készíttetni.

Az Indóház földszintjén étterem és kávézó fogadja a látogatókat, akik a frissítők és szendvicsek mellett akár egy családi ebédet is elfogyaszthatnak itt, továbbá nézelődhetnek az  ajándékboltban.

 

További információ: www.reptar.hu

facebook.com/ReptarSzolnok