Természetbúvár túraközözpont épül a Tisza-tónál

2022-10-18 14:16:56

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Jász-Nagykun_Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft konzorciumi együttműködésében új, négy évszakos aktív- és ökoturisztikai attrakció építése kezdődött meg a napokban Tiszafüreden, a városi kikötő területén, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól két perces gyalogos távolságra. A Természetbúvár játszóház és túraközpont várhatóan 2024. év elejétől fogadja a látogatókat. Jász-Nagykun-Szolnok megye és a Tisza-tó turisztikai kínálatának bővítésével az új élményközpont célja, hogy egy új, sokszínű, élmény alapú szórakozási lehetőséget biztosítson a térségbe látogatók számára.

A projekt keretében olyan 4 évszakos turisztikai szolgáltatásokat nyújtó létesítmény valósul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Tisza-tó térségében, amely hiánypótló beruházás: rossz időjárási körülmények esetén is programlehetőségeket kínál a térségbe érkező hazai és külföldi turisták, az aktív turizmust kedvelők számára egyaránt. Olyan új, eddig nem megtalálható, újszerű élményeket és a már meglévő turisztikai kínálathoz kapcsolódó, azokat színesítő és színvonalukat emelő szolgáltatásokat és lehetőségeket kínál az új komplexum, amelyek egyediek és emlékezetesek, ezáltal ösztönözve a Tiszafüredre és a Tisza-tóhoz történő visszatérést.

A projekt a Tisza-tónak, mint hazánk egyik meghatározó turisztikai fejlesztési térségének egyik kulcsprojektje lehet, mely tartalmában és funkcionális kialakításában is lehetőséget teremt a Tisza tó fejlődő turisztikai szolgáltatásainak összekapcsolására, a térségi együttműködések kiszélesítésére, gazdasági erejének és versenyképességének növelésére.

A munkahelyteremtő, és a Tisza-tó versenyképességét erősítő beruházás részeként kialakításra kerül:

  • több multifunkcionális, interaktív "játszó-tér" és foglalkoztató, valamint tárgyaló helyiségek;
  • egy Holt-Tiszára néző, 150 m2-es teraszú vendéglátóegység;
  • egy úszóműves stég vízi járművek (kishajó, kajak, csónak, SUP) fogadására;
  • 53 db gépkocsi és 30 db kerékpár parkoló.

    Az új létesítmény energetikailag kizárólag megújuló energiaforrásra épül, a csekély ökológiai lábnyom, a fenntarthatóság és gazdaságos üzemeltethetőség jegyében. A projektről bővebb információt a http://www.jnszm.hu/termeszetbuvar-jatszohaz-es-turakozpont-letesitese-tiszafureden-projektismerteto/  oldalon olvashatnak.

A beruházás kommunikációs kapcsolattartója Egyesületünk titkára:

Galó Anita elnöki titkárságvezető
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal
E-mail: galo.anita@jnszm.hu ; mobil: + 36 30 383 1885