A kártya kibocsátásának célja:

A 2008-ban, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által útnak indított „Alföld Szíve” turisztikai kedvezménykártya akció célja, hogy a már Jász-Nagykun-Szolnok megyében tartózkodó vendégek részére különböző kedvezményes lehetőségeket biztosítson itt-tartózkodásuk során. Az akció 2018. december 31-ig tart.
Az „Alföld Szíve” kártya akcióban ezért elsősorban olyan szállás- és vendéglátóhelyek, múzeumok, kiállítóhelyek, strandok, szórakoztató létesítmények, kölcsönzők, üzletek stb. jelentkezésére számítunk, akik vendégeik, látogatóik számára százalékban (vagy más alkalmas módon) kifejezett kedvezményt adnának abban a reményben, hogy ez a kedvezmény egyrészt hosszú távon forgalomnövekedést okoz, másrészt új vendégeket hoz számukra.
      
Az „ALFÖLD SZÍVE” kártya kinézete:
•    bankkártya formátumú plasztik anyagú lapocska, amely
•    tartalmazza az Alföld Szíve logót, a kártyával kapcsolatos legalapvetőbb tudnivalókat: a 2014. év előtt kibocsátottaknál  a kártya sorszámát és az érvényességének határidejét. A 2014. után kibocsátott kártyák nem tartalmaznak sorszámot.

További információ a kártya használatával kapcsolatban:

A kártya nem fizetőeszköz, hanem olyan sajátos reklámhordozó „eszköz”, amely azt igazolja, hogy birtokosa a kártya felmutatásával jogosult a szerződött partnerszolgáltatók/elfogadóhelyek által felajánlott, előre meghirdetett kedvezmény(ek) igénybevételére.

A kártya nem névre szóló, ezért átruházható, kölcsönadható. Így a kedvezményeket mindig az a személy veheti igénybe, aki a kártyát az elfogadóhelyen felmutatja. Ennek megfelelően a kártya felhasználásakor személyazonosításra nincsen szükség. Ez a megoldás azt a célt szolgálja, hogy minél többen vegyék ténylegesen is igénybe a felkínált kedvezményeket.
 
A kártyákhoz 2014. évtől kezdődően már nem készül külön tájékoztató füzet, az elfogadóhelyek listája és a kedvezmények érvényesítésének feltételei a www.alfoldszive.hu honlapon érhetők el.

A már korábban kiosztott kedvezménykártyák megújítása nem szükséges. Ugyanazzal a korábban már kiosztott kártyával minden évben változó tartalmú kedvezmények vehetők igénybe, a partnerszolgáltatók aktuális ajánlataitól függően. A kártyák végső felhasználási határideje 2018. december 31., ami azt jelenti, hogy az egyszer már legyártott és megszerzett kártyákat e határidőig az aktuális szolgáltatóknál fel lehet használni.      

 
Az „Alföld Szíve” turisztikai kedvezménykártya akció megvalósításért a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat felel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 49/2008 (II.22.) sz. határozatában foglaltak szerint. A kártya működtetésével kapcsolatos észrevételek az info@jnszm.hu e-mail címre várjuk.
A kártya működtetésében közreműködik az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület és a Tourinform Szolnok.