Édes Szívem! - Desszert túra az Alföld szívében 2024.
Mezőtúri birsalma, kisújszállási vadrizs, kunsági aszalt szilva, homoktövis – többek között ezekből, a térségre jellemző hozzávalókból készülnek azok az egyedi, különleges desszertek, amelyeket Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legjobb éttermei alkottak meg.
Az Alföld szívének legelhivatottabb vendéglátóhelyei azért fogtak össze immár második alkalommal Mautner Zsófi gasztroblogger, a vármegye gasztronagykövete közreműködésével, hogy megmutassák a vidéki gasztronómiára fogékony közönségnek: az Alföld szívében is számos kulináris érték, fejlődés és felfedeznivaló akad. A térség jellegzetes alapanyagait, kulináris örökségét és gasztronómiai hagyományait új formában bemutató, kreatív desszerteket a résztvevő éttermek 2024. április végétől étlapon tartják, azokat egész évben bárki megkóstolhatja.