Édes Szívem! - Desszert túra az Alföld szívében 2024.

 

Mezőtúri birsalma, kisújszállási vadrizs, kunsági aszalt szilva, homoktövis – többek között ezekből, a térségre jellemző hozzávalókból készülnek azok az egyedi, különleges desszertek, amelyeket Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legjobb éttermei alkottak meg.

 

Az Alföld szívének legelhivatottabb vendéglátóhelyei azért fogtak össze immár második alkalommal Mautner Zsófi gasztroblogger, a vármegye gasztronagykövete közreműködésével, hogy megmutassák a vidéki gasztronómiára fogékony közönségnek: az Alföld szívében is számos kulináris érték, fejlődés és felfedeznivaló akad. A térség jellegzetes alapanyagait, kulináris örökségét és gasztronómiai hagyományait új formában bemutató, kreatív desszerteket a résztvevő éttermek 2024. április végétől étlapon tartják, azokat egész évben bárki megkóstolhatja.

 

A 2024-es Desszert túra állomásai: 

  • Titkos kert – Aranylakat, Szolnok
  • Fehércsokoládégömb vadrizzsel – Horváth kert vendéglő, Kisújszállás
  • Csipike – Park Étterem, Berekfürdő
  • Szilvásgombóc 2024. – Nimród Bioszálloda és Bioétterem, Karcag
  • Ferdinánd sárgabaracklekvárral, pirított dióval – Ferdinánd bisztró, Kunmadaras
  • Kecskesajttortácska ribizlivel, diógrillázzsal – Lépcső bisztró, Kisköre
  • Mezőtúri birsalmás pite – Hercegasszony birtok, Mezőtúr
  • Rákóczifalvi túrós – Liliomfi Étterem, Szolnok

 

A kezdeményezés célja ezúttal is kettős: egyrészt arra motiválni a vendégeket, hogy az Alföld szívében fedezzék fel a legismertebb turisztikai desztinációkon túli településeket is, másrészt, hogy a figyelemfelkeltő kulináris ajánlattal a fő szezonon átívelő utazást is bátorítsák. 

 

A Desszert túra (NEAO-KP-1-2023/6-000014) az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.